Waarom je weinig resultaat ziet van het sportenWie regelmatig aan lichaamsbeweging doet zonder echt resultaten te zien, begaat misschien wel één of meerdere van deze blunders. Ontdek hier enkele nuttige tips om te voorkomen dat je jouw sportieve inspanningen in geen tijd teniet doet.

  •  Beloning
De workout zit erop en dat stukje taart ligt naar je te lonken. Hoewel af en toe “zondigen” noodzakelijk is om je sport- en eetregime vol te houden, mag je lichaamsbeweging niet misbruiken als een excuus om toe te geven aan elke zoete of vette goesting. De kans is groot dat je de verbrande calorieën van nature al overschat. Nog een extra reden dus om frequente beloningen niet als onschuldig te zien.  •  Stretchen, wat?
Wie regelmatig het stretchen overslaat en dus niet goed afkoelt na een inspanning, vergroot zijn kans op blessures aanzienlijk. We weten allemaal dat enkele weken verplichte rust een zware domper kan zijn op de goede voornemens.

* Opgelet met sportdrankjes
Wie minder dan een uur sport en/of niet in warme temperaturen beweegt, heeft eigenlijk geen nood aan de extra suikers en calorieën die zich verschuilen in heel wat sportdrankjes. 

  •  Excuses, excuses
Eén zware training of groepsles mag geen excuus zijn om de rest van je week op je lauweren te rusten. Zeker wie gewichtsverlies nastreeft met zijn lichaamsbeweging, zou wekelijks toch minstens drie keer (intensief) moeten sporten.

.ads in wordpress

  •  Slecht eetpatroon
Ook te lang wachten met eten na het sporten, is een blunder. Je spieren hebben namelijk nood aan nieuwe energie om te herstellen. Hoe meer spiermassa je hebt, des te beter loopt je vetverbranding. Geef proteïnen daarom een vaste plaats in je post-sportritueel.

  •  Geen planning
Elke workout die je tot een goed einde brengt, verdient een pluim, maar vergeet niet om ook telkens de volgende sessie in te plannen. Je zal enkel en alleen vooruitgang zien als je consistent blijft sporten. Wie een heldere planning heeft, zal minder geneigd zijn om “geen tijd” als excuus te gebruiken.

big boy

Feedback

Did you like this article?Questions?
  • Post in the comments section below!

Leave a Reply