De comeback van Start to Run Evy

comebackevy
Evy Gruyaert is helemaal terug met een nieuw Start to Run-boek en een vernieuwde podcast.

Een nieuw boek, nieuwe podcasts en een nieuwe mediacampagne. Waarom is nu plots het moment gekomen om Start to Run op te frissen? 

“De reeks gaat nu al meer dan zes jaar mee. Er zijn blijkbaar veel mensen die hem hergebruiken. In de winter sporten ze even niet en als het weer zachter wordt, beginnen ze er opnieuw aan. Het is leuk dat op zijn minst de muziek dan eens verandert. Door de hoge muziekrechten moeten we de playlist beperkt houden. Als je de podcast helemaal uitloopt, hoor je wel eens hetzelfde liedje passeren. We mogen onze fans die liedjes niet helemaal beu laten geraken. En ook voor de nieuwe Start to Runners is het leuk dat de muziek fris blijft, en dat je niet naar hits van vijf jaar geleden loopt te luisteren.”Staan er nieuwe klassiekers-in-wording op, zoals ‘wat ben jij goed bezig zeg’ en ‘ik ben fier op u’? 

“De klassiekers hebben we gehouden, maar er zijn een paar variaties op het thema.” 

Bedenk je de tekstjes zelf? 

“Samen met de mensen van uitgeverij Lannoo. Het is een kunst op zich. Het is namelijk niet simpel om voor zo veel uren op zo veel verschillende manieren dezelfde boodschap over te brengen: blijven gaan, niet opgeven.” Maar dat is wel goed gelukt. Iedereen denkt bij Start to Run meteen aan jouw aanmoedigingen. 

“Ik heb me enorm ingeleefd. Eigenlijk hadden we een making-of moeten maken van het inlezen. Dat zou hilarisch zijn. Ik had iets sportiefs aangetrokken en deed de bewegingen en mimiek mee in de studio. Als het over stretchen ging, legde ik mijn been op de studiotafel. Als je daar als een patattenzak staat, hoor je dat volgens mij ook. Dus smeet ik mij volledig. Heel leuk, maar heel intensief. Die opnames duren uren aan een stuk, een paar dagen na elkaar. Ik was altijd moe als ik thuiskwam.”

.ads in wordpress

Feedback

Did you like this article?Questions?
  • Post in the comments section below!

Leave a Reply